Publicat la 2019-05-11

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

“Vocea Tinerilor”: Forumul Raional al Tinerilor din Orhei, un SUCCES şi plin de realizări

2 min read

La forumul Raional al Tinerilor din Orhei au fost identificate soluții și măsuri posibile pentru depășirea necesităților și provocărilor prin care sunt nevoiţi să se confrunte tinerii din raionul Orhei.

La eveniment au participat alături de tineri și președintele Consiliului  Raional Orhei, Ion Frunze, șefa Directiei Generale de Învățământ, Silvia Mustovici, Președintele Reţelei Naționale a Consiliilro Locale ale Tinerilor din Republica Moldova Juraveli Dumitru, Șeful serviciului Tineret și Sport al Consiliului Raional Victor Gherman și specialist de tineret a Consiliul Raional, Tatiana Botea.

În cadrul acestui Forum au fost prezentate rezultatele sondajului sociologic privind identificarea necesităților, aspirațiilor și dificultăților cu care se confruntă tinerii din raionul Orhei, realizat în perioada februarie – martie.

Au fost propuse idei de activități, proiecte, programe ce vin să răspundă necesităților tinerilor și să-i ajute să depășească provocările cu care se confruntă.

La eveniment au participat peste 100 de tineri, care s-au implicat în atelierele:

  • Educație nonformală și formare. Specialist-Facilitator: Corina Erhan, director ADR, Liliana Cicală, Director Centrul de Tineret Orhei
  • Autopercepția și participarea Tinerilor. Specialist-Facilitator: Juraveli Dumitru, Președintele RNCLTM ( Rețeaua Națională a Consiliilor Locale din Moldova)
  • Agrement și timp liber. Voluntariat. Specialist-Facilitator: Bulhac Rodica, Centrul de Tineret Orhei
  • Sănătatea tinerilor și comportamentul deviant. Specialist-Facilitator: Svetlana Taras, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Raionul Orhei

Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei urmează  să  organizeze  o masă rotundă, în cadrul căreia vor participa mai mulți actori din sectorul tineret, pentru a formula și estima costurile pentru soluțiile identificate.

Propunerile și recomandările propuse de tineri vor fi trimise către Administrația Publică Locală, pentru a fi introduse în planul de activitate al Serviciului Tineret și Sport, Consiliul Raional Orhei.

AUTOR: Adriana Negru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.