Publicat la 2019-05-20

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Tendințele anului 2019 în materie de coafuri și tunsori

4 min read

Vizita la un salon de frumusețe poate fi considerată o evadare de la viața stresantă de zi cu zi. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei felul în care arată podoaba capilară este foarte important. Conform unor cercetări, felul în care îți porți părul arată ce personalitate ai, și caracterul care te definește. De aceea am decis să vorbim cu Diana Savin, meșteriță ce profesează de 7 ani ca hairstylist despre noile tendințe în materie de coafură și freză. Totodată aceasta ne-a oferit și câteva sfaturi legate de hairstyle.

M9: Ce nuanță de păr se poartă în acest sezon?

Diana Savin: În acest an, sunt considerate a fi în trend culorile naturale ale părului sau nuanțele reci, dar și culori mai îndrăznețe, cum ar fi culoarea roșietică, roz și cea cremoasă.

M9: Ce tunsori sunt în vogă în acest an, atât pentru femei, cât și pentru bărbați?

Diana Savin: Pentru bărbați, ca și anul trecut în vogă este tunsoarea ,,Britanic,, adică părul de lângă tâmple scurtat, și plete lungi în partea frontală și parietală. Dacă ne referim la tunsori pentru femei, în vogă sunt tunsorile scurte, sau freza în cascadă, pentru fetele cu părul lung. Această frizură se asemănă cu tehnica- freza în scăriță, asta însă presupune tunderea scăriță a întregului păr, nu doar în față.

M9: Femeile în mod general nu prea au tendința să se tundă scurt din frica gândului că nu li s-ar potrivi. Totuși, pentru ce formă a feței se potrivesc aceste frizuri ?

Diana Savin: Tunsorile scurte se potrivesc tuturor tipurilor de formă a feței, dacă sunt executate corect și aranjate frumos. Spre exemplu tunsoarea bobul lung se încadrează perfect unei fete care are forma feței ovală. Tunsoarea pixie, care la fel este o coafură scurtă se potrivește mai mult fetelor care au fața ovală. Conteaza foarte mult ce tip de coafură alegi, și de cel care o face.

M9: Dar, care sunt noile tendințe în materie de coafură?

Diana Savin: Împletiturile sunt genul de coafuri foarte promovate în ultimele sezoane. Clasicul păr prins în coadă de cal, cocul de balerină care este foarte elegant şi îţi descoperă chipul, dar și buclele cât mai lejere. La aceste coafuri putem adăuga și un accesoriu delicat, cum ar fi fularele de mătase. Putem purta și împleti părul cu eșarfa, sau să o legăm în jurul cocului.

M9: Cu ce dorințe vin deobicei clienții la frizer, decurg la schimări de look radical, sau optează pentru o simplă frizură?

Diana Savin: În primul rând, femeile din Moldova sunt foarte frumoase, au calități care le permit să poarte diverse culori de păr și frizuri. Totuși, de cele mai multe ori acestea își adaptează coafura în funcție de personalitate și preferințe. Uneori când aud de la clientele cu păr lung și des că vor să se tundă foarte scurt eu rămân perplexă, însă, o schimbare de look este mereu binevenită. Întrebări.

M9: Felul în care ne stă părul ne poate influenţa starea a de spirit?

Diana Savin: Bineînţeles. O culoare și o tunsoare potrivită îţi schimbă starea de spirit în totalitate. Te uiţi în oglindă şi eşti mulţumită de tine, eşti mai curajoasă și ai mai multă încredere în tine. Majoritatea femeilor care vin la salon se ridică de pe scaunul de coafor mai frumoase şi mai fericite decât s-au aşezat, iar satisfacţia de pe chipul acestora este cea mai mare răsplată pentru mine.

M9: Pe final, ne poți da câteva tendinţe şi sfaturi în materie de hairstyle?

Diana Savin: Este foarte important să avem grijă de sănătatea părului, deoarece părul frumos și îngrijit vorbește foarte mult despre personalitate. Dacă ne referim la coafuri, cel mai bine este să adoptăm coafuri lejere cu un aer vesel. Trebuie să evităm coafurile extravagante, foarte finisate, foarte complicate. După cum am mai spus cel mai bine este să optăm pentru niște bucle lejere, diverse împletituri. Dacă avem o ocazie mai specială putem apela și la accesorii pentru păr care arată foarte frumos și elegant.

AUTOR: Nina Dubovca, reporter stagiar

 

 

 

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.