PREMIERĂ: Deținuții mai multor penitenciare din țară, față-n față cu potențialii angajatori

PREMIERĂ: Deținuții mai multor penitenciare din țară, față-n față cu potențialii angajatori

2020-11-26 Off By M9

Prima conferință în regim online la care au participat trei instituții penitenciare din Republica Moldova concomitent. La evenimentul cu genericul „Cunoaște-ți mai bine angajatorul” au participat în calitate de invitat special Andrei Doronicev, directorul companiei „City Glass”, care susține ideea și contribuie la reintegrarea foștilor deținuți în societate și Ina Vutcariov, șefă de secție la A.O. „Inițiativa Pozitivă”.

Astfel, deținuții din Penitenciarele Nr.1-Taraclia, Nr.3-Leova și Comunitatea Terapeutică „Catharsis” din Penitenciarul Nr.9-Pruncul au avut posibilitatea să cunoască un potențiali angajatori, să afle cerințele actuale de pe piața muncii, așteptările angajatorilor, dar și să vadă modele pozitive de schimbare.

Participanții au întreținut o discuție foarte motivantă, fiind inspirați de istoria de succes a lui Andrei Doronicev, care la fel cândva s-a luptat cu dependența de droguri și a dus un mod de viață infracțional.

„A fost o onoare și o mare plăcere să particip la acest eveniment. Eu mă bucur când am posibilitatea de a susține aceste persoane, de a-mi împărtăși experiența și a influența pozitiv. Multe lucruri nu am reușit să le spun, dar sunt sigur că voi mai fi așa ocazii și eu cu mare drag mă voi implica în ele”, a spus Andrei.

Reamintim că, la începutul lunii curente penitenciarele menționate au fost dotate cu utilaj modern și performant pentru sporirea accesului la servicii educaționale și de reintegrare pe piața muncii a deținuților.

Conferința de ieri a format un precedent pentru Moldova, în care deținuții mai multor penitenciare au putut întreține concomitent un dialog cu un potențial angajator de la libertate.Aceste activități sunt realizate cu sprijinul

Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova, cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare Swiss Cooperation in Moldova.