Publicat la 2020-08-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

OPINIE DE PESTE PRUT: Provocare transnistreană cu câteva zile înainte de 27 August

2 min read

Am privit și eu imaginile cu  acele  persoane care umblau prin Chișinău  cu steagul  așa-zisei  Republici  Moldovenești Nistrene.   Aceasta este  o  provocare  de cea  mai joasă  speță.  Eu mă  tem însă  că  aceasta face  parte dintr-o serie de provocări.  Să nu uităm  de posturile de  control ilegale  de pe Nistru.  Să nu uităm că  Igor Dodon  a cedat câteva localități așa-ziselor  autorități  de la Tiraspol. 

Acum  au făcut această  provocare în Chișinău.  De ce? Pentru că pot.  Pentru că nimeni nu-i oprește. Nici actuala, dar nici fostele guvernări, nu au făcut nimic ca să-i oprească. De la Mircea Snegur încoace, nimeni  nu a avut  curajul  să-i oprească. Asta pentru că  în spatele  celor de la Tiraspol  se află Moscova. Dacă acum au umblat cu acel steag prin Chișinău, mâine poate  vor veni cu  el la Prut. 

Igor  Dodon , dacă  va fi reales, va pune în aplicare  renumitul  Memorandum Kozak. Ceea ce nu a făcut Vladimir Voronin, mentorul său politic. Voronin a avut  tăria de caracter să i se opună lui Putin. Igor Dodon nu e Vladimir Voronin.

Toate  acestea în contextul  în care pe 27 August se sărbătorește  Ziua  Independenței  Republicii  Moldova.  Care  independență?! Eu unul nu știu. Asta  pentru că  văd că regiunea transnistreană, din 1992, nu mai  este  controlată  de autoritățile  de la Chișinău. În partea de sud aveam Găgăuzia. Gazul  vine tot de la Moscova, curentul electric  vine de la Cuciurgan (din regiunea transnistreană).  Regiunea transnistreană nu plătește gazul și curentul.

Eu cred că singura independență  reală  e aceea că ești  independent să  îți faci valiza și să  emigrezi din Republica Moldova.

AUTOR: Paul Szasz Sebeș

***Nota Redacției: Materialul evocă exclusiv opiniile autorului și nu reflectă, neapărat, poziția portalului nostru informativ.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.