OPINIE DE PESTE PRUT: “Eșecul moțiunii de cenzură și planurile de mărire ale lui Dodon”

OPINIE DE PESTE PRUT: “Eșecul moțiunii de cenzură și planurile de mărire ale lui Dodon”

2020-07-23 Off By M9
Eșecul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu a fost unul la care mă așteptam. Guvernul Chicu a rămas. Lupta, însă, va fi una foarte dură. Igor Dodon a ieșit întărit din această bătălie. Vinovați s-ar face și cei doi principali lideri ai opoziției, Maia  Sandu și Andrei Năstase, pentru că nu prea mai reușesc să seînțeleagă.
Igor Dodon va fi  foarte greu de învins. Electoratul de stânga este unit. Singura soluție ar fi să candideze Renato  Usatîi și comuniștii să vină cu un candidat puternic. Asta pentru că, aceștia ar putea rupe voturi de la Dodon.
Mai periculos e faptul că Dodon încearcă să îl copieze în toate pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. A și anunțat că va modifica  Constituția pe modelul Legii Supreme din Federația Rusă. Dacă Putin se visează țar și Erdogan se visează sultan, eu sunt sigur că Dodon se visează domnitor al Moldovei.
Aplicarea planului Kozak, prin modificarea Constituției, va deveni realitate. Așa riscăm să ne trezim, prin intermediari, cu Transnistria pe Prut. Știu că sună ciudat, dar așa se va întâmpla.
AUTOR: Paul Szasz Sebeș

***Nota Redacției: Materialul evocă exclusiv opiniile autorului și nu reflectă, neapărat, poziția portalului nostru informativ.