Publicat la 2015-02-28

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

LEANCA: NU SUNT PROIECTUL NIMANUI

2 min read

„Nu sunt proiectul nimănui decât al înţelegerii mele personale şi a câtorva colegi de ai mei că e nevoie să lansăm acest proiect.

Declaraţia a fost făcută de fostul prim-ministru Iurie Leancă la un post privat de televiziune. Leancă a menționat că a demonstrat în primul rând corectitudine în raport cu membrii şi simpatizanţii PLDM, odată cu plecarea lui din formațiune. Mai mult decât atât, Leancă declarat că dacă nu ar fi fost el unealta unor forțe oculte, atunci la sigur PLDM, nu ar fi avut nici acei 23 de membri în Parlament.  Iurie Leancă a menţionat că în prezent se construieşte noul partid, iar în aproximativ o lună ar putea anunţa şi alte nume care sunt gata să i se alăture. Referindu-se la relaţia sa cu liderul PLDM, Vlad Filat, Iurie Leancă a afirmat că atâta timp cât a fost ministru de Externe, era o relaţie foarte bună, dar din moment ce a trecut la Guvern lucrurile s-au complicat.

Întrebat despre alegerile locale, Iurie Leancă a declarat că orice formaţiune care reuşeşte să se impună pe arena politică, bineînţeles, că se gândeşte la alegeri locale, aşa cum se gândeşte la cele parlamentare, pentru că se ştie că Primăria capitalei este cea mai râvnită destinaţie pentru orice formaţiune politică.
Precizăm că, în această săptămână, Iurie Leancă a anunţat că părăseşte PLDM şi că lansează un nou proiect politic, pro-european. La o zi, şi deputatul Eugen Carpov, ales în Parlament pe listele Partidului Liberal Democrat, a părăsit fracţiunea liberal-democraţilor, declarând că se alătură proiectului politic anunţat de Leancă.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.