Publicat la 2021-10-01

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

“În etate cu demnitate” – o nouă apariție editorială dedicată persoanelor din Călărași ajunse la vârsta înțelepciunii

2 min read

La Călărași a apărut o nouă lucrare editorială semnată de muzeograful Mariana Iurcu. Este vorba despre cartea “În Etate cu Demnitate”, care cuprinde poveștile oamenilor care din anii postbelici trăiesc în Călărași și au contribuit la dezvoltarea acestui oraș.

MARIANA IURCU, muzeograf

Mulți dintre ei sunt foarte activi ai acum, dar au decis să se bucure de pensia meritată și neapreciată de mulți.

Întrebată de ce tocmai a ales să abordeze o astfel de tematică, dar să nu scrie despre Călărași, per ansamblu, Mariana Iurcu a declarat că o carte istorică necesită foarte multe cercetări.

MARIANA IURCU, muzeograf

Noi deja avem o carte unde sunt relatate date istorice. Dar despre oameni mai puțin se scrie. Și în cazul nostru chiar nu exista o lucrare a oamenilor. Iar în carte mai sunt fotografii din trecut și acum a Călărașiului. Tocmai că să arătăm diferența că orașul se schimbă, iar în spatele acestor transformări se găsesc oamenii.

La realizarea cărții, Mariana Iurcu a lucrat timp de un an de zile. Au fost identificați oamenii, ulterior autoarea a mers pe acasă la fiecare dintre eroii regăsiți în paginile cărții, unii dintre protagoniști au venit chiar la muzeu. Alții chiar au refuzat, mai susține Mariana Iurcu.

Această lucrare, editarea căreia a fost finanțată din bugetul Muzeului, este o mărturie vie, istorică, culturală și socială de
conservare și promovare a valorilor spirituale ale orașului Călărași și ale citadinilor săi, tineri sau vârstnici.

Cartea a fost editată în 100 de exemplare și va fi donată eroilor lucrării, dar și altor persoane din Călărași și nu numai.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.