GHIDUL ALEGĂTORULUI: Cum puteţi vota corect la Referendumul Național din 6-7 octombrie pentru revizuirea Constituției României

GHIDUL ALEGĂTORULUI: Cum puteţi vota corect la Referendumul Național din 6-7 octombrie pentru revizuirea Constituției României

2018-09-27 Off By M9

Toți românii din afara granițelor sunt invitați sa consulte Ghidul alegătorului român din străinatate pentru a afla din timp aspecte legate de procedura de vot privind Referendumul Național pentru revizuirea Constituției, 6-7 octombrie 2018.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni vine în ajutorul alegătorilor publicând Ghidul alegătorului român din străinatate, din care vă puteți informa în privința procedurii corecte de vot.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare se ocupă cu informarea cetățenilor români despre modul de desfășurare a referendumului în țările de rezidență.

Aceste informații sunt disponibile pe site-ul MAE, precum și pe toate platformele de socializare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare românesti din toată lumea.

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, în intervalul orar 7.00 – 21.00, va avea loc Referendumul pentru revizuirea Constituției României.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar alegătorii trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.

Cetăţenilor români care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova la datele la care se va desfășura Referendumul pentru revizuirea Constituției României, sunt rugați să se asigure că deţin documente de identitate valabile, condiţie absolut necesară pentru exercitarea dreptului la vot.

Aminitm că senatul României a aprobat inițiativa pentru revizuirea Constituției în vederea redefinirii noțiunii de căsătorie.

Astfel, revizuirea se referă la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

REDACTOR: Alexandra Şaiman