EDITORIAL! Prețul tristei democrații

EDITORIAL! Prețul tristei democrații

2016-05-11 Off By M9

Două evenimente importante pentru țara noastră au avut loc în ultimele zile. Ambele sunt pline de semnificații. Ambele evenimente sunt pe cât de neașteptate, pe atât de greu de înțeles pentru noi, oamenii de rând.

Pare o imagine ireală, dar trupele americane au fost prezente în Chișinău. Acest lucru ne dă speranțe că Occidentul și, în special SUA, nu ne-a uitat și că facem parte din planul său strategic regional. Acest lucru este foarte important într-o lume atât de instabilă și mai ales într-o regiune în care puterea noastră de a ne apăra, în eventualitatea unor atacuri, este ca inexistentă.

Din păcate bucuria acestui eveniment a fost umbrită mult de un altul. Zilele trecute „atotputernicul” compatriot Vlad Plahotniuc a fost primit  la Washington de înalte oficialități americane. Întrebat cum acest lucru a fost posibil, ambasadorul SUA în Moldova a răspuns că oficialitățile americane se întâlnesc cu cei pe care noi, moldovenii, i-am ales. Acesta a explicat: „ Plahotniuc nu a mers în calitate de membru al Guvernului, ci ca membru de partid care face parte din coaliţia majoritară parlamentară… Nu noi am votat la alegerile din Republica Moldova, nu noi am ales acest Guvern”. Dle ambasador, știți prea bine cum a fost învestit acest Guvern! Nu a fost alegerea cetățenilor!

Detalii găsiți pe site-ul anticoruptie.md

AUTOR: Elena Moldoveanu pentru anticoruptie.md