Echipa “Dosar Fact Checking”, în vizită la facultatea de Jurnalism, USM. Viitorii ziarişti au învăţat cum poate fi combătut fenomenul fake news

Echipa “Dosar Fact Checking”, în vizită la facultatea de Jurnalism, USM. Viitorii ziarişti au învăţat cum poate fi combătut fenomenul fake news

2019-02-27 Off By M9

Echipa “Dosar Fact Checking” a fost, astăzi, în vizită la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii. Am discutat împreună cu studenţii din anul II, despre fenomenul știrilor false din Republica Moldova și despre cât de important e să punem la îndoială orice informație pe care o citim, o auzim sau o vedem.

Au fost prezentate ghidurile video realizate în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, implementat de Internews şi realizat prin intermediul Centrului de Jurnalism Independent. Viitorii jurnalişti au deprins tehnici şi metode de depistare a ştrilor false. De asemenea, în cadrul prezentării, a fost pus accentul la ce detalii trebuie să atragă atenţia cei care scriu ştiri şi cei care le consumă.

Un interes sporit din partea studenţilor anului II de la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicari a fost şi faptul cum alegem sursele din care ne informăm.

Echipa “Dosar Fact Checking” este convinsă că viitorii jurnaliști vor avea o gândire critică și cu ajutorul lor acest fenomen va dispărea. Le mulțumim că au fost receptivi și implicați. Îi aşteptăm în echipă pentru colaborare şi realizarea pe mai departe a proiectului, pentru că ne dorim ca “Dosar Fact Checking” să continue şi să atingă o nouă etapă în dezvoltare.

Proiectul este realizat de Organizaţia Neguvernamentală “Academia de Creație și Inovații Mediatice”, prin intermediul platformei on-line moldova9.com.

AUTOR: moldova9.com