Publicat la 2020-10-30

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Dragoş Tudorache: “Alegerile din R. Moldova – o miză uriaşă pentru viitorul ţării”

3 min read

Republica Moldova se găseşte într-un moment crucial al istoriei sale. Nevoile sale şi situaţia de criză internaţională transformă aceste alegeri într-o miză uriaşă pentru viitorul ţării şi al cetăţenilor ei. Nu este o alegere între crizele interne şi criza prilejuită de pandemie.

Nu se alege între două rele, ci între a continua ezitant şi evaziv către reformele atât de necesare sau a decide că drumul ţării este unul european, fără niciun fel de şovăială. Cetăţenii Republicii Moldova sunt cei care decid şi politicienii de la Chişinău sunt cei care trebuie să asculte vocea propriului popor. De această opinie este europarlamentarul român, Dragoş Tudorache.

“Sper că organizarea propriu-zisă a secţiilor de votare să fie pe măsura vremurilor pe care le trăim. Cetăţenii trebuie să îşi exprime dreptul la vot şi să o facă în condiţii de deplină siguranţă. Sunt convins că cetăţenii Republicii Moldova înţeleg mizele propriului vot şi de aceea sper ca ei să îl poată exercita într-un număr cât mai mare, fără niciun fel de impediment organizatoric. Şi încrederea mea în decizia lor vine tocmai pentru că am cunoscut mulţi dintre ei, oameni liberi şi muncitori, care performează în întreaga Europă. Libertatea are multe forme şi aduce cu sine împlinirea de sine, succesul profesional, bunăstare şi progres social. E timpul ca libertatea de a călători şi munci în întreaga Europă să se transforme în libertatea de a construi o ţară mai bună. Una în care să te bucuri să îţi construieşti o familie, una care să te primească cu braţele deschise şi care să te ajute să îţi împlineşti crezurile şi idealurile. Nimic nu va face din Republica Moldova o ţară aşa cum o visaţi fără energia şi determinarea cetăţenilor săi. Sunt convins că mesajul meu este înţeles perfect de cei cărora mă adresez, fie că se bucură de avantajele de a fi european deja, fie că încă aşteaptă ca aceste avantaje să devină realitate în propria lor ţară”, menţionează europarlamentarul.

Totodată, oficialul susţine că cele mai mari aşteptări le are de la politicienii din R. Moldova.

“În ceea ce îi priveşte pe politicienii de la Chişinău, de la ei am cele mai mari aşteptări. La fel cum am aceleaşi aşteptări de la politicienii români sau cei europeni. Câştigarea unor alegeri nu înseamnă altceva decât să îţi serveşti ţara din poziţia pe care ai câştigat-o. Traversăm vremuri dificile şi politicienii trebuie să devină modele de urmat pentru întreaga societate. Istoria noastră, a tuturor, are în ea exemple demne de urmat, după cum are şi exemple negative. Ea este un bun dicţionar politic pentru noi, cei de astăzi. Nimeni nu are scuza că nu ştie cum ar trebui să arate Republica Moldova în anii care urmează. Un traseu european clar şi bine definit, de la care nu se va abate sub nicio influenţă, indiferent care va fi ea. O ţară care să poată oferi oportunităţi economice din relaţia cu Uniunea Europeană, a cărei influenţă economică este vizibilă şi care a reuşit cu succes şi extrem de rapid să înlăture embargoul rusesc. O patrie bună pentru toţi fiii ei, în care să se regăsească toţi cetăţenii, indiferent de naţionalitatea lor. Şi nimic nu uneşte mai bine o ţară decât şcolile, spitalele, autostrăzile şi infrastructura economică. Când ele lipsesc, avem parte de crize peste crize şi de tulburări politice. Ei bine, politicienii Republicii Moldova au ocazia la finalul acestor alegeri să construiască o ţară europeană, după cum pot continua să cultive crizele pentru beneficiul propriu. Sper ca lecţiile trecutului să aducă Republica Moldova pe singurul drum pe care trebuie să îl urmeze: drumul european”, a menţionat europarlamentarul.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.