Publicat la 2015-03-07

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII // MESAJ

1 min read

Intensificarea activităţilor vizând egalitatea de gen, astfel încât un progres substanțial să fie atins până în anul 2020. Scopul general este să trăim într-o lume „50:50” până în 2030. Este apelul făcut de directorul executiv UN Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Mesajul vine în contextul în care lumea are nevoie de egalitate deplină pentru ca umanitatea să prospere. Femeile vor ca liderii lor să revină la promisiunile ce li-au fost făcute. Ele doresc ca liderii să se dedice cu şi mai mult elan angajamentului din Declarația de la Beijing, din programul de acțiuni şi să contribuie la o implementare accelerată și îndrăzneață a acestuia.

Ele doresc ca mai mulţi dintre liderii lor să fie femei. Și mai doresc ca aceste femei, împreună cu bărbații, să aibă curajul să schimbe paradigmele economice și politice. Paritatea de gen trebuie instaurată înainte de 2030, astfel încât să putem evita o traiectorie lentă de dezvoltare care să condamne copiii născuţi astăzi să aștepte 80 de ani pentru a vedea o lume egală, se mai arată în mesajul șefului executivn UN Women.

 

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.