Publicat la 2015-03-21

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU ELIMINAREA DISCRIMINĂRII RASIALE

1 min read

Astăzi, 21 martie, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale. Tema ediției 2015 a acestei Zile este ”Învățând din tragediile istorice pentru a combate discriminarea rasială de azi”.

În acest sens, încă de pe 20 martie, la Geneva a avut loc o expoziție și o proiecție de film la Palais de Nations. Experți și activiști pentru Drepturile Omului au vorbit despre importanța aducerii aminte a unor episoade dintre cele mai triste și rușinoase din istoria umanității, care au însemnat sclavia, comerțul cu sclavi, apartheidul, colonialismul și genocidul, xenofobia și, în general, orice formă de intoleranță. Aceste realități istorice nu trebuiesc uitate, pentru a nu fi repetate.

Totodată, au fost concepute noi materiale educaționale, care să îi asiste pe apărătorii Drepturilor Omului în lupta lor contra rasismului.

Ziua de 21 martie marchează și începutul Săptămânii de solidaritate cu popoarele, care luptă contra rasismului și discriminării rasiale, marcată anual, la inițiativa Adunării Generale a ONU, începând cu anul 1979.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.