Publicat la 2019-12-03

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Zeci de artiști și sute de spectatori au evocat memoria artistului Anatol Dumitraș într-un concert emoționant

2 min read

Un concert extraordinar dedicat memoriei regretatului artist, Antol Dumitraș a avut loc pe scena Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” din Capitală. Sute de iubitori ai creației lui Anatol Dumitraș au venit să retrăiască momentele pe care altădată doar artistul știa să le plăsmuiască.

Zeci de artiști au venit la concertul “IN MEMORIAM ANATAOL DUMITRAȘ” și au interpretat renumitele șlagăre ale maestrului Anatol Dumitraș, cum ar fi ”Hoinarul”, ”Dulce-i vinul”, ”Polițist”, ”Roata Vieții” și multe altele au răsunat aseară pe scena Filarmonicii Naționale.

La spectacolul organizat în memoria lui Anatol Dumitraș a fost prezentă și soția regretatului artist. Lidia Dumitraș spune că acest concert este o trezire de emoții și amintiri.

Interpreții Victoria Lungu, Lenuța Burghilă, Anatol Mârzenco, Stela Mitriuc, Adrian Ursu, Cornelia Ștefăneț & Valeria Tabarcea, Sergiu Țurcanu, Diana Rotaru, Ady Carp, Carolina Prepeliță, Alexandru Cibotaru, Angela Roșcovan, Elena Ter, Aurel Chirtoacă, Mariana Mihăilă, Oleg Ababii, Roxana, Liliana Prado, Tudor Vdovicenco și Ion Trifan au interpretat melodiile din repertoriul regretatului Anatol Dumitraș.

Banii adunați din vânzarea biletelor pentru spectcolul omagial vor fi cheltuiți pentru lansarea unui CD cu toate melodiile din creația lui Anatol Dumitraș, dar și o carte în memoria artistului.

Anatol Dumitraş s-a stins din viață în data de 14 iunie 2016, răpus de cancer, la vârsta de 60 de ani. În cele peste trei decenii de activitate, a lansat cinci albume şi a susţinut concerte în 57 de ţări. În anul 2012 a primit titlul de Artist al Poporului. A fost solist în formațiile „Bucuria”, „Legenda”, „Plai”, iar începând cu anul 1993, a fost solist al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

AUTOR: Vitalie Guțu

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.