Publicat la 2020-08-19

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Viorica Dumbărveanu: “Nu există premise ca prezidenţialele de la 1 noiembrie să fie anulate”

1 min read

În prezent, în Republica Moldova nu există precondiţii pentru amânarea sau anularea alegerilor prezidenţiale programate pentru 1 noiembrie. Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbraveanu, a spus asta ieri, în legăturpă cu situaţia pandemică din ţară.

În acelaşi timp, ministrul a recunoscut că situaţia se poate schimba. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, ministrul a declarat că ţara se pregăteşte pentru următoarele alegeri prezidenţiale în contextul unei pandemii.

“CEC a constituit un grup de lucru din care fac parte şi specialişti din domeniul sănătăţii publice, care au venit cu o contribuţie în contextul pregătirii alegerilor din toamnă. A fost elaborată o instrucţiune carte prevede foarte clar măsurile ce trebuie să fie realizate până la alegeri şi în timpul scrutinului”, a spus ministrul.

Potrivit ei, instrucţiunea a fost confirmată de Comisia Naţională de Urgenţă pentru Sănătate Publică.

“Vor fi întreprinse măsuri de protecţie pentru cei care vor participa la vot: dezinfectare, aerisire ş.a.”, a spus ministrul, citat de sursa indicată.

Ea consideră că la ora actuală, nu există premise pentru ca alegerile prezidenţiale să nu aibă loc.

“Dar totul va depinde de situaţia epidemiologică”, a spus Dumbraveanu.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.