Viorel Buliga este artistul florii de rozmarin care ştie să cânte, cel mai bine, cu vocea sufletului

105576733_919082335409372_6255905745107955694_n.jpg

Viorel Buliga – artistul florii de rozmarin. În anul 2018 își face apariția pe piața muzicală din Republica Moldova. De mic a îndrăgit muzica și a hotărât să o asocieze cu o floare. În 2019, înființează Brass Band – un proiect muzical diferit, despre cum să te întorci la vocea sufletului și să îți urmez visul, aflați din interviul ce urmează.

M9: Povestește-ne despre cântecul copilăriei tale. Ce amintiri ți-au rămas de atunci?

Viorel Buliga: De când mă țin minte, muzica pentru mine a fost și este o artă vie fără margini pe care încerc să o descopăr, căutând în ea firul meu preferat. Chiar dacă deseori mă rătăcesc prin ea, oricum în final mă aleg cu ceva frumos.

M9: După ce ai revenit din Italia ai început mai multe proiecte, șederea în străinătate a influențat cumva stilul tău muzical?

Viorel Buliga: Eu m-am întors în țară pregătit cumva. Am cules din altă cultură muzicală câteva momente pe care le-am semănat aici, acasă. Șederea mea a durat 10 ani și desigur, Italia și-a lăsat o amprentă semnificativă în tot ceea ce reprezint eu astăzi.

M9: În anul 2018 lansezi videoclipul la piesa “Flori de Rozmarin”, astăzi video-ul are aproape 50 de mii de vizualizări pe YouTube, înseamnă asta un succes?

Viorel Buliga: În 2015, am revenit în țară, iar primul meu succes a apărut în 2018 cu piesa și videoclipul “Flori de Rozmarin”. A fost nevoie de 3 ani ca să reușesc. Am depus mult efort, am încercat să dau publicului altceva, ceva nou, neobișnuit și deosebit, pentru asta mai târziu am fost apreciat.

M9: Piața dictează tendințele în materia muzicală? De unde se inspiră artistul Viorel Buliga?

Viorel Buliga: Piața dictează stilul, dar nu și pe al meu. Deseori sunt inspirat din ceea ce trăiesc, am trăit și cred că voi trăi. Sigur că pentru a ajunge la un rezultat împlinit este nevoie și de o echipă, muncă și ambiție.

M9: În anul 2019 inițiezi Brass Band unde ești co-fondator și solist. Spre ce public țintește acestă formație?

Viorel Buliga: Anul 2019 și Brass Band este un nou capitol pentru mine. Nu m-am gândit niciodată că voi avea posibilitatea de a reprezenta o echipă de muzicieni. Suntem un format de band modern ce nu prea găsește aici, acasă. Încercăm să facem în așa fel, încât să avem cât mai mult public care să ne țintească pe noi și noi pe ei.

M9: Ce trebuie să aibă/să conțină o piesă ca să devină șlagăr?

Viorel Buliga: E dificil de stabilit dacă o să fie o piesă șlagăr sau nu. Chiar dacă ea este perfectă. Depinde de cine a făcut-o și cum se mediatizează. Sunt piese care se socot șlagăre pentru că cineva a decis asta, iar altele mult mai bune stau în umbră, fără suport. Eu asta am înțeles și nu încerc să promovez sau să mediatizez financiar nici o melodie căreia îi dau viață. Vreau un public natural.

M9: Unde se vede Viorel Buliga în vara anului 2021?

Viorel Buliga: 2021 va fi acasă! O să fie un an plin de evenimente, pentru că multe din anul acesta au fost contramandate din cauza pandemiei.

Cântă vocea sau sufletul cântă sufletul după care vocea.

Dacă mă las de muzică atunci – nici eu nu știu.

A fi muzician înseamnă – să te dedici.

Cu ce floare asociezi muzica – cu orice floare mediteraneană.

AUTOR: Laura Tugarev

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top