Publicat la 2020-11-08

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Violența nu are hotare

2 min read

Zilele acestea, moldoveanca Mariana Dahan, Ambasador CCF Moldova, a anunțat public că își dorește să sensibilizeze cât mai mult omenirea referitor la violența împotriva femeilor. Violența asupra femeilor nu are hotare, fie că trăiesc la sate, orașe, în Moldova, altă țară sau chiar la Hollywood. Femeile de pretutindeni nu sunt auzite, crezute… Astfel și-a expus public mesajul său de încurajare, adresat actriței Amber Heard în cadrul procesului cu fostul ei soț Johnny Depp. 

Iar noi în aceste zile am reușit să-i oferim Caudiei, victima violenței domestice, și celor doi copii ai ei, un adăpost unde să se simtă în siguranță.

Claudia are 37 de ani și doi copii de 3 și 1 an.

Este o fire timidă și iertătoare. Mama ei suferă de o dizabilitate mentală, așa că nu au putut niciodată să fie apropiate.  De ani buni, Claudia a fost alungată din casa în care a crescut. După ce l-a întâlnit pe Mircea, cel care a devenit tatăl copiilor, viața ei s-a transformat într-un coșmar. Femeia nici nu realiza că de fapt era victima tuturor formelor de abuz. Ea răbda și ierta, pentru că nu știa ce să facă și unde să meargă. Acum Mircea e în detenție, pentru comportamentul său violent și inuman. Claudia a rămas pentru o perioadă în locuința lui, dar fără nicio înregistrare, drept rezultat nu poate accesa niciun ajutor social. Plus la toate trăiește zilnic cu frica în sân că agresorul s-ar putea întoarce oricând.

La început, ne-a fost tare greu să ne înțelegem cu Claudia, din simplu motiv că nu prea vorbea. Deși ochii ei cereau ajutor, nu putea în niciun fel să se exprime.

Acum o lună, am identificat o soluție numai bună pentru femeie și copii ei – o casă unde ei ar putea să se mute și să locuiască în liniște și siguranță.

Zilele trecute când am ajuns la poarta ei, ca să îi transportăm pe toți 3 la casa lor nouă, Claudia deja ne aștepta cu geanta în mână. Zâmbea într-una așa cum nu am mai văzut-o vreodată și pentru prima oară am auzit-o vorbind mai multe minute în șir: ”Da, da sunt gata să merg la căsuța unde mă duceți. De când mi-ați spus că o să mă mut la casa mea, am înviat…”

sursa: ccfmoldova.org

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.