Publicat la 2019-07-07

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

VIDEO şi FOTO: Inaugurarea noului sediu al Teatrului “B.P.Haşdeu” din Cahul, planificată, cel mai probabil, în anul 2020. Lucrările, pe ultima sută de metri

1 min read

Se apropie tot mai mult ziua când vom asista la prima piesă montată pe scena nouă a Teatrului “B.P. Haşdeu” din oraşul Cahul. Lucrările de exterior la sediul instituţiei sunt gata, pe final sunt şi cele din interior. Administraţia instituţiei culturale susţine că proiectul noului sediul al teatrului intră în etapa a doua, care va dura cel mult un an şi va culmina cu inaugurarea oficială. 

Mai mult, se doreşte ca scena teatrului “B.P. Haşdeu” din Cahul să fie una multifuncţională.

Teatrul muzical-dramatic “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a fost fondat în 1987, de către o trupă de absolvenți ai Institutului de Stat al Artelor din Chișinău. Până astăzi s-au montat peste 100 de spectacole. Construcția noului sediu al teatrului din oraşul Cahul a început la sfârșitul anului 2014, cu suportul financiar al Guvernului României. Pentru ridicarea instituţiei culturale din sudul Republicii Moldova, autoritățile de la București au alocat 800 de mii de euro.

AUTOR: Vitalie Guţu

Imagine: Vitalie Hotnogu

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.