VIDEO: Opt kilograme de marijuana, în valoare de 300.000 lei, depistată la Cahul. Doi bărbați, reținuți

1573112516_marijuana-cahul-7.11.2019.jpg

Doi bărbați din Cahul au fost arestați pentru posesia a 8 kilograme de marijuană destinată vânzării, cu valoare estimativă de 300.000 lei, precum și o armă de foc și muniții.

Investigațiile s-au desfășurat în iulie-octombrie 2019, atunci când sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații au acumulat informații privind faptul că membrii unui grup criminal organizat au plantat cânepă pe mai multe terenuri din raionul Cahul, cu scopul vânzării ei ulterioare.

Setul de activități de documentare efectuate de oamenii legii au făcut posibilă percheziționarea domiciliilor figuranților, la data de 6 noiembrie 2019, ceea ce a rezultat în depistarea și ridicarea unei arme de foc cu calibrul 12 mm deținute ilegal, 68 cartușe de calibrul 12 mm și 22 cartușe de calibrul 5,6 mm, plante de cânepă uscate, pregătite pentru comercializare, mai multe pungi și saci cu marijuană, în total fiind ridicate aproximativ 8 kg de marijuană. – Vânzarea acesteia ar fi generat un profit ilegal în sumă aproximativă de 300.000 lei.

Prin urmare, oamenii legii au reținut doi bărbați cu vârste de 29 și respectiv 54 de ani, iar alți figuranți urmează a fi supuși măsurilor de investigație. Dacă le va fi demonstrată vinovăția în judecată, aceștia va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550.000 lei, cu lichidarea acesteia.

Top