VIDEO: O profesoară a rămas goală pușcă în timpul unui interviu în semn de protest față de Brexit

ea-1.jpg

foto: libertatea.ro

Victoria Bateman, o profesoară de economie de la Colegiul Caius, din cadrul Universităţii Cambridge, a apărut la o emisiune a postului BBC Radio 4 pentru a vorbi despre avantajele pe care le-ar avea Marea Britanie dacă ar rămâne în Uniunea Europeană. În timpul discursului ei cu prezentatorul John Humphrys, ea și-a scos pardesiul și a rămas goală. 

Cu mesajul „Brexitul lasă Marea Britanie goală” scris pe piept, profesoara a spus că a recurs la acest gest pentru a rezuma într-o manieră puternică efectul negativ al Brexitului asupra Marii Britanii, potrivit metro.co.uk. „Marea Britanie se confruntă cu multe, multe probleme chiar acum, de la locuinţe la sistemul de sănătate, iar Uniunea Europeană nu este cauza acestor probleme”, a spus profesoara de economie.

„Îl invit la o dezbatere nud pe Jacob Rees-Mogg și vom ajunge la rădăcina problemei”, a mai spus Victoria Bateman.

Deputatul conservator Jacob este un promotor activ al părăsirii Uniunii Europene. Profesoara de la Cambridge s-a mai dezbrăcat și în trecut. O dată, tot pentru a protesta împotriva Brexitului, și altă dată pentru a protesta împotriva inegalităților de gen în economie. Ieşirea Marii Britanii din UE este prevăzută să aibă loc la 29 martie. Până atunci, Theresa May își dorește să obțină de la UE anumite schimbări ale condițiilor acordului inițial de Brexit, pentru a obține aprobarea Parlamentului de la Londra, însă liderii blocului comunitar au indicat că înțelegerea nu este renegociabilă.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top