VIDEO: Moldova ar putea avea autostradă în cel puţin zece ani. Provocare pentru autorităţi

111-4.jpg

O autostradă care ar conecta Republica Moldova cu infrastructura rutieră europeană şi coridorul economic european ar putea devină reală în cel puţin zece ani. Actualmente, proiectul „Moldova vrea autostradă” (legătura cu autostrada Munchen – Viena – Bucureşti – Târgu Mureş – Iaşi – Chişinău – Odessa) este în perioada de validare, urmând să continue cu un studiu de impact. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrului unei şedinţe a Clubului Presei Economice.

Provocăm Guvernul Republicii Moldova declararea autostrăzii Chișinău-Ungheni, PROIECTUL PRIORITAR ÎN VEDEREA INTEGRĂRII MOLDOVEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ!

Provocăm Guvernul Republicii Moldova declararea autostrăzii Chișinău-Ungheni, PROIECTUL PRIORITAR ÎN VEDEREA INTEGRĂRII MOLDOVEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ!Maia Sandu Vadim BrînzanProTV Chişinău TV8.MD JurnalTV.md Agora.md Privesc.Eu Moldova Cotidianul.md StirileProTV Infotag.md diez Unimedia portal de ştiri HotNews.ro NOI.md TVR Moldova Antena1 Media Azi Stirea Zilei Financiarul TIMPUL Infotag.md Moldpresa

Posted by MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ – Chișinău on Tuesday, September 10, 2019

„Vrem să oferim pentru actorii din cele trei ţări (n.r. Republica Moldova, Ucraina şi România) oportunitatea ce aduce această conectare cu coridorul european şi impactul în special pentru Republica Moldova pe integrare europeană. Acesta, în paralel cu interconectarea energetică, ar putea să ne asigure o conectare sporită cu spaţiul economic european”, a declarat directorul Institutului de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor, Iurie Calestru.

Conform aproximărilor experţilor internaţionali, costul autostrăzii ar ajunge la un miliard de euro pentru segmentul Ungheni-Chişinău şi 1,8 miliarde de euro pentru secţiunea Chişinău-Odessa. Costul studiului de fezabilitate ar ajunge la zece milioane de euro pentru segmentul Ungheni-Chişinău şi 22 de milioane de euro pentru secţiunea Chişinău-Odessa.

Potrivit lui Iurie Calestru, un studiu de impact al unui astfel de proiect, dar şi un vox populi privind autostrada ar putea fi făcut chiar anul viitor, dacă se va putea obţine susţinerea Delegaţiei Uniunii Europene. „Studiul de impact ne-ar ajuta să avem un document cadru care ar servi o bază solidă pentru studiile prefezabilitate, iar vox populi ne-ar ajuta să avem protocolul dorinţei cetăţenilor”.

El mai spune că discuţii în acest sens, între Guvern, Delegaţia Uniunii Europene şi instituţiile financiare internaţionale sunt planificate pentru 2020. Potrivit lui Iurie Calestru, există interesul partenerilor externi de a susţine iniţiativa.

Andrei Cuculescu, expert în infrastructura proiectelor la Institutului de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor, spune că autostrada pe teritoriul Republicii Moldova ar putea reprezenta continuitatea autostrăzii care se construieşte actualmente în România. Dânsul susţine că ar fi cazul ca lucrurile să se mişte din loc, pentru că procesul de pre-proiect este de durată.

„După elaborarea studiului, se purcede la expropriere care poate dura doi ani, în paralel se poate elabora proiectul şi, când se aprobă, se anunţă licitaţia. Până la începerea lucrărilor vor trece minimum cinci ani de zile. Executarea lucrărilor depinde de numărul de companii care o construiesc, în minim 8-10 ani”, susţine expertul.

Viorel Miron, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Turismului, consideră că, odată cu creşterea calităţii infrastructurii drumurilor, creşte şi calitatea investiţiilor conexe turismului de-a lungul culoarului de acces, lucru care poate fi calculat. De aceea expertiza proiectului autostrăzii trebuie să se răspundă la întrebările ce ţin de impactul pe domenii precum: impactul autostrăzii asupra mediului, plusvaloarea pe care o aduce aceasta, impactul asupra societăţii sau asupra turismului.

Proiectul „Moldova vrea autostradă” a fost lansat de Institutului de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor.
Top