Publicat la 2019-07-06

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

VIDEO: Memoria basarabenilor deportaţi, ZĂDĂRNICITĂ de un conflict între Mitropolia Moldovei şi cea a Basarabiei. Cine a oficiat slujba de pomenire?

1 min read

foto: captură video

Comemorare  cu scandal a victimelor  deportărilor staliniste la Bălți.  Reprezentanții Episcopiilor de Bălți atât a Mitropolilei Basarabiei, cât și a Mitropoliei Moldovei nu știu cum să împartă și să oficieze slujba de pomenire.  Altercațiile dintre fețele bisericești și victimele deportărilor continuă și în aceste clipe. Neînțelegerile au loc la Monument victimelor represiunii regimului comunist din apropierea gării feroviare Slobozia din Bălți, scrie portalul nordnews.md.

Conform agenedei evenimentului, reprezentanții Mitropoliei Basarabiei urmau să oficieze slujba de pomenire a victimelor deportărilor staliniste la ora 7:30 până la ora 9:00, iar cei de la Mitropolia Moldovei la ora 9:00 până la ora 15:00.

Ambele evenimente au fost autorizate de primăria municipiului Bălți și organizate de Asociația „Victimele represiunilor comuniste” din Bălți. Paradoxal, dar când au început să țină slujba de pomenire  fețele bisericești  de la Mitropolia Basarabiei, peste ei au dat cu acuzații cei de la Mitropolia Moldovei, mai scrie sursa citată.

REDACTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.