Publicat la 2020-07-06

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

VIDEO: Ina Negruță, antreprenoare din Orhei, care exportă circa 600 de tone anual de miere în UE

1 min read

foto: ipre.md

Conduce o întreprindere, care este una din cea mai mare firme exportatoare de miere de albine din Republica Moldova pe piața Uniunii Europene. Anual, prin intermediul acestei companii, circa 600 de tone de miere moldovenească ajunge în UE.

Este vorba de Ina Negruță, o antreprenoare din Orhei, care este protagonista unei istorii de succes realizată în cadrul proiectului „NOI și UE – UE în Moldova: Percepțiile și Realitatea”, implementat de Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP), în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), cu suportul Oficiului Federal pentru Afaceri Externe al Germaniei.

Ideea afacerii i-a venit Inei, în 2011 și a fost, la început, o idee comună cu un om care a jucat un anumit rol în viața antreprenoarei. Însă, ulterior, ea a decis, împreună cu tatăl, că e timpul să lanseze propria afacere. Astfel, căpătând experiența din compania precedentă, a lansat în 2015 compania Visapina-Impex SRL, care de fapt a fost un vis – al ei și al familiei de a lansa propria afacere, iar, Visapina, de fapt înseamnă – un Vis în Apicultură a Inei.

sursa: ipre.md

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.