VIDEO: Derek Hogan, ambasadorul SUA la Chişinău, s-a apucat de făcut plăcinte şi a pus la murat castraveţi. Cum s-a descurcat diplomatul

1-7.jpg

foto: captură video

A lăsat pentru o zi munca de diplomat şi s-a apucat să facă plăcinte şi să pună la murat castraveţi. “Aventura” i-a plăcut enorm Excelenţei Sale, ambasadorului SUA la Chişinău Derek J. Hogan, care s-a simţit ca un adevărat gospodar de pe meleagurile Moldovei, la Butuceni.

Şi cum îi stă bine unui gospodar, diplomatul Hogan, ajuns la Orheiul Vechi, nu a stat mult pe gânduri şi a îmbrăcat şorţul şi a făcut plăcinte cu vişine, după o reţeta tradiţională si a pus castraveţi la murat. Mai mult, a gustat si din alte bunătăţi şi a rămas impresionat de tradiţiile gastronomice ale Republicii Moldova.

Împreună cu ambasadorul SUA la Chişinău a testat pe propria piele produsul turistic al ţării noastre şi Asistentul Administratorului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman.

Începând cu anul 2012, Guvernul SUA a susţinut dezvoltarea industriei turismului, desfăşurând activităţi pentru promovarea rezervaţiei cultural-naturale “Orheiul Vechi”. Până acum, 27 de pensiuni rurale au beneficiat de granturi, iar asistenţa financiară le-a permis diversificarea serviciilor turistice, astfel încât să se alinieze la standardele occidentale.

Deplasarea a avut ca scop evaluarea rezultatelor investiţiilor Guvernului american, prin intermediul proiectelor USAID Moldova şi a impactului pe care programele şi granturile oferite le-au avut la dezvoltarea regională.

Experienţa turistică a oficialilor americani la Butuceni este trăită zilnic de turiştii care vizitează Republica Moldova şi îşi doresc să descopere tradiţiile locale, gastronomia naţională şi viaţa de la sat. Anul trecut tara a fost vizitată de 160 de mii de turişti.

AUTOR: Corina Rusu

 

Top