VIDEO: Control special la trecerea frontierei prin Aeroport și Otaci. Peste 400 de conaționali au revenit acasă

7a0b1dce93e3a2457e645c8e067203dc.jpeg
Alți 439 de conaționali au revenit acasă în ultimele 24 de ore, fiind asigurate, de către autoritățile naționale, zboruri charter din Anglia și Franța, dar și un culoar tranzit din Federația Rusă.

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău, dar și cei din punctul de trecere Otaci, și-au îndeplinit misiunile întocmai cerințelor impuse pe linia identificării cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, precum și minimalizării riscului de răspândire a bolii. La fiecare conațional s-a măsurat temperatura și s-a solicitat includerea datelor de contact corecte în fișele epidemiologice. La fel, s-a informat despre sancțiunile prevăzute de lege odată cu încălcarea regimului de autoizolare și s-a reamintit îndemnul că în această perioadă să evite deplasările, întâlnirile cu rudele, prietenii sau alte activități care nu sunt urgente.
Prin tranzitarea teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 10 mijloace de transport care au transportat 35 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară două rute charter din Anglia și din Franța, fiind aduși acasă 404 cetățeni moldoveni.
Revenim cu apelul către conaționalii, care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, înainte de a planifica călătoria să contacteze misiunile diplomatice sau oficiul consular din statul în care se află.
Totodată, atenționăm persoanele care intră în Republica Moldova că sunt obligate:
• Să completeze cu date veridice fișa epidemiologică;
• Să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile;
• Să nu părăsească locul de autoizolare.
Pentru nerespectarea cerințelor indicate persoanele vor fi atrase la răspundere:
Contravențională, conform art.76/1 se sancționează cu amendă în mărime de la 22 500 lei pînă la 25 000 lei, sau,
Penală, conform art.215 se sancționează cu amendă în mărime de la 36 000 lei pînă la 50 000 lei sau cu închisoare de pînă la 7 ani.
Aveți grijă de sănătatea Voastră și a celor dragi! #StaiAcasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top