Publicat la 2020-07-12

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

VIDEO: Buni la cumpărat lapte străin. Producţia, mai mică de 5 ori, faţă de anii ’90. Fermele au fost distruse – din 1150 au rămas doar 100

1 min read

În Republica Moldova producţia de lapte a scăzut de aproape cinci ori, faţă de anii ’90. Se produce atât de puţin încât aproape jumătate din laptele consumat este de import. Fermele au fost distruse – din 1150 au rămas aproape 100. Suntem acum cel mai mare importator de lapte din Ucraina iar lipsa fermelor şi a liniilor de procesare va fi o problemă a generaţiilor viitoare. Situaţia se poate schimba doar dacă în sistemul zootehnic vor fi investiţi mulţi bani.

În Republica Moldova producţia de lapte a scăzut de aproape cinci ori, faţă de anii '90. Se produce atât de puţin încât aproape jumătate din laptele consumat este de import. Fermele au fost distruse – din 1150 au rămas aproape 100. Suntem acum cel mai mare importator de lapte din Ucraina iar lipsa fermelor şi a liniilor de procesare va fi o problemă a generaţiilor viitoare. Situaţia se poate schimba doar dacă în sistemul zootehnic vor fi investiţi mulţi bani.

Posted by TVR Moldova on Saturday, 11 July 2020

sursa: tvrmoldova.md

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.