Publicat la 2020-07-23

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Vasile Niculiță – tânărul agricultor de la Drăgușeni crește produse ECO

1 min read

foto: Info Curiei Hâncești

Vasile Niculiță este agricultorul și realizatorul unei mici grădini numită „Ecoparadis” din satul Drăgușeni, (c. Bobeica) care a ajuns a fi cunoscută în rândul consumatorilor ECO, anul trecut, atunci când agricultorul a început a vinde primele legume și verdețuri crescute natural, respectând principiile agriculturii ecologice numite permacultură, scrie Info Curiei Hâncești.
Ca în orice muncă, există impedimente și dificultăți, în afară de dăunătorii plantelor cultivate, Vasile a mai întâmpinat o mare barieră:
„Marea mea dificultate a fost lipsa experienței. Tot ceea ce citeam în cărți încercam să pun în practică, iar acele metode eșuau incontestabil. Încercam să consult alte surse, alți specialiști în favoarea soluționării anumitor probleme pe care le întâmpinam. Ideea de a mă apuca de permacultură mi-a venit demult, anterior fiind salutată de către coordonatorul meu Leonid Voloșciuc, cercetător științific, doctor habilitat în științe, care m-a îndrumat mereu și mi-a oferit sfaturi utile”, mărturisește agricultorul.
Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.