Publicat la 2020-10-09

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Vântul și ploaia de aseară au făcut prăpăd în mai multe localități din țară

1 min read

Potrivit IGSU rafalele de vânt puternic însoțite de ploi în seara zilei de 8 octombrie au provocat prejudicii în mai multe localități din țară. În satul Boșcana, raionul Criuleni în urma vântului au fost afectate acoperișurile mai multor instituții.

Rafalele puternice a lăsat descoperit acoperișul Primăriei din localitate, dar și a bisericii din sat. Din cauza căderii unui arbore, două conducte de gaze naturale au fost deteriorate fiind necesară intervenția serviciilor gaze.

Vântul a distrus și mai multe acoperișuri a caselor de locuit din localitate. La fața locului au interveni salvatorii IGSU care întreprind acțiuni de demontare a părților constructive, cu risc de prăbușire.

Prejudicii au fost raportate și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorat circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu, iar în satul Cajba, raionul Glodeni, condițiile meteo nefavorabile a distrus 107 foii de ardezie și țiglă metalică de pe 9 case de locuit.

Vântul puternic a afectat și acoperișul liceului din localitatea Visoca, raionul Soroca, unde peste 100 foi de ardezie au fost smulse. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.