Publicat la 2020-05-19

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Un producător din România crește legume în solarii în Republica Moldova

1 min read

foto: agrobiznes.md

Costel Lefter este din România, dar mai bine de 5 ani este stabilit în Republica Moldova și alături de familia sa muncește și investește în creșterea legumelor în solarii. Spune că legumicultura este o parte din viața sa, pentru că de când se ține minte participa la cultivarea legumelor, scrie portalul de specialitate agrobiznes.md.

Producătorul spune că ideea de a face o afacere aici, în Moldova, a apărut atunci când venea în vizită la rude și vedea diferența de preț.

„Mă miram de diferența de preț la legume. Eu vindeam acolo în România angro castraveți cu 15 cenți/kg, iar în Leova prețul era de 1,5 euro/kg, poate chiar castraveții de la noi. Inițial, mă gândeam să aduc de acolo marfa și să vând aici, dar din cauza dificultăților de la vamă am zis să ne mutăm în Moldova și să deschidem aici o afacere cu legume în sere. Aveam acolo solarii, dar am vândut totul și am venit în Republica Moldova. În România creșteam la fel legume ecologice, dar era concurența destul de mare și am decis să încercăm aici”.

Întreaga poveste de succes a lui Costel Lefter o citiţi pe agrobiznes.md.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.