Un angajat al Catedralei din Chişinău, LUAT LA PUMNI. Mai mulţi hoţi au pătruns în lăcaşul sfânt şi au sustras lucruri prețioase

catedrala_mitropolitana_din_chisinau.jpg

În această dimineaţă a fost pândit paraclisierul catedralei din Chișinău, care tocmai a descuiat biserica, fiind snopit în bătăi de către câțiva necunoscuți. Informația a ost făcută publică de preotul Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, scrie regional.md.

Din spusele preotului, după ce l-au lăsat abia viu, hoții au sustras mai multe bunuri din catedrală, în special de la icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț, mai scrie sursa citată.

În acest sens, Octavian Moșin vine cu un îndemn: „Credem că e ceva ieșit din comun, încât se merge prea departe. Te cuprinde frica să stai de unul singur în biserică, le este teamă femeilor care duc diverse ascultări în sfintele locașe. Nu știi la ce să te aștepți! Și dacă cândva bisericile erau mereu deschise, spre închinarea credincioșilor la orice oră, astăzi sunt prădate în modul cel mai barbar. Haideți să discutăm în casele noastre despre acest fenomen bolnăvicos. Să le explicăm celor din jur ce înseamnă să pui mâna pe cele sfinte. Ar fi bine să medităm, să acționăm și să facem mai multă rugăciune!”

REDACTOR: Liviu Damian

Top