“Tușoncă” de la Președintele Igor Dodon pentru jurnaliștii din Republica Moldova

80331196_10222424452299644_9120711147270438912_n-e1577443560873.jpg

Foto: zdg.md

Pe data de 24 decembrie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a organizat o întâlnire privată cu mai mulți jurnaliști. Despre aceast eveniment a vorbit șeful statului în cadrul unei emisiuni televizate, menționând că fiecărui invitat i-a dăruit câte o sticlă de vin, alta de vișinată, dar și un borcan de „tușoncă”, aduse de la Sadova.

Foto: newsmaker

 

Printre cadouri a mai fost și un calendar pentru anul 2020 cu fotografia Președintelui, o cutie cu ciocolate și un carnet pentru notițe.


Foto: tv8:md

„Au fost poftiți conducătorii celor mai importante instituții media din țară, chiar și cele care ne critică. De asemenea, am invitat toate posturile de televiziune și cred că a fost o discuție bună. Fiecărui jurnalist i-am dăruit de la Sadova o sticlă de vin, o sticlă de vișinată și un borcan de „tușoncă”,a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

O reporteră de la Ziarul de Gardă a încercat să intre și ea la eveniment, însă paza i-ar fi comunicat că aceasta  nu poate participa

Contactată de zdg.md, Viorica Zaharia – președinta Consiliului de Presă – a susținut: „Înțeleg că președintele și jurnaliștii s-au gândit că acestea nu sunt cadouri „de lux”, de aceea pot fi oferite și, respectiv, acceptate. Totuși, pentru un jurnalist independent, orice cadou luat de la politicieni este în măsură să îi afecteze independența și credebilitatea. În cărțile de PR scrie că jurnaliștilor nu trebuie să le oferi condiții de lux sau obiecte scumpe la evenimentele de presă, întrucât devin circumspecți”.

REDACTOR: Diana Botnaru


Top