Publicat la 2020-11-12

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Turul II de scrutin: Observatori noi, acreditați. Numărul secțiilor de vot din străinătate rămâne același

1 min read

Comisia Electorală Centrală anunță că pentru turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020 au mai fost acreditați 185 observatori, dintre care162 naţionali și 23 internaţionali.

În cadrul secțiilor de votare deschise peste hotarele țării au fost acreditați 41 observatori din partea organizațiilor neguvernamentale și a concurenţilor electorali. Entitatea electorală atenționează că observatorii nu fac parte din componența organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecții care au solicitat acreditarea lor. 

Observatorii acreditați în primul tur îşi pot continua activitatea de observare și monitorizare a alegerilor și în cadrul celui de-al doilea tur. Amintim că, pentru turul I de scrutin, CEC a acreditat 2197 de observatori.

În context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că țara noastră va avea același număr de secții de votare în diasporă ca și în primul tur. Totodată, adresele secțiilor de votare din unele localități au fost schimbate, informația poate fi găsită pe paginile oficiale ale misiunilor diplomatice.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală informează că duminică, 15 noiembrie 2020, vor fi difuzate informaţii de interes public și vor fi organizate briefinguri cu participarea membrilor Comisiei, la orele: 08:00; 12:00; 15:00; 18:00; 22:00.

Iar luni, 16 noiembrie, la ora 09:00, mass-media este invitată la un briefing, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale.

REDACTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.