Publicat la 2020-07-07

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Tratează-ți dinții în siguranță. Reguli de respectat în timpul vizitei la stomatolog

3 min read

Pandemia ne-a închis o perioadă lungă în case, ne-a făcut să ne regândim nevoile și să decidem urgența acestora. Fiecare și-a făcut o listă subiectivă a serviciilor urgente pe care nu le poate ignora în aceste timpuri de incertitudine. Serviciile stomatologice în Chișinău cu siguranță sunt prezente această listă, în special atunci când nu mai poți suporta durerile de dinți.

Clinicile stomatologice și-au deschis ușile încă din luna mai, însă pacienții se confruntă cu niște neclarități firești, și anume ce măsuri trebuie să întreprindă un pacient pentru a beneficia de fiecare serviciu stomatologic în parte? Prinde câteva sfaturi utile de la specialiștii Imperial Dent:

Serviciul de ortodonție

Apelezi la stomatolog pentru ele când ai anomalii dento-maxilare, de exemplu, poziția incorectă a dinților. La prima vedere nu pare a fi un serviciu urgent de care ai avea nevoie la miez de noapte, însă poziția incomodă a danturii îți poate cauza dureri, inclusiv în regiunea temporo-mandibulară și a gâtului. Când pășești pragul unei clinici stomatologice și dorești un fixarea unui aparat dentar nu uita de câteva măsuri de precauție, cum ar fi: purtarea măștii, mănușilor de unică folosință. Bineînțeles că aceste măsuri nu depind de serviciul solicitat, ci sunt de bun simț.

Totuși, un medic ortodont în Chișinău îți poate oferi sfaturi de rigoare pentru a te proteja în timp ce te afli la consultație sau proceduri stomatologice. În plus, pentru siguranța ta, și angajații clinicii sunt obligați să ia măsuri de precauție, să respecte regulile de asepsie, antisepsie și să asigure un mediu steril pentru efectuarea procedurilor.

Implantologie dentară

Cu cât mai mult timp trece între pierderea dintelui și implantare, cu atât mai tare se resoarbe osul și se complică procedura. Nu o amâna. Dacă vizitezi specialistul pentru că ai nevoie de implanturi dentare, e suficient să te asiguri că toate părțile componente ale implantului s-au aflat în mediu steril înainte de procedură. Stomatologii calificați cunosc fricile pacienților și le oferă toată informația necesară pentru a-i convinge în profesionalismul lor. În plus, sala stomatologică este o carte deschisă pentru fiecare pacient. Poți asista la dezinfectarea tuturor ustensilelor operaționale.

Tratament endodontic

Dacă simți dureri insuportabile la nivelul canalelor radiculare (rădăcina dintelui), cu siguranță ai nevoie de un tratament profesionist și rapid. Mai nou, în Republica Moldova deja poți beneficia de un tratament endodontic la microscop – tratament realizat cu microscopul Karl Zeiss. Obturarea canalului dentar la fel trebuie realizată respectând toate măsurile de precauție menționate mai sus. Cu echipamente de ultimă generație poți scăpa de durerile dentare rapid și fără recidive.

Pe lângă aceste sfaturi utile, echipa Imperial Dent vine cu alte reguli pe care trebuie să le respecți dacă intenționezi să vizitezi o clinică stomatologică, și anume:

  • Programează-te preventiv în cazul în care nu ai o urgență stomatologică. Această măsură este impusă pentru a evita aglomerările din holurile de așteptare pentru servicii stomatologice.
  • Vino cu actul de identitate pentru a facilita intrarea rapidă la doctor, fără prea multe căutări în baza de date.
  • Respectă data și ora programării pentru a evita reprogramările și îmbulzeala pe coridorul clinicii stomatologice.

Sunt niște măsuri obligatorii și stricte, însă toate au un singur scop, de a te proteja pe tine și personalul medical de noul Coronavirus. Cu aceste principii operează clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent. Echipa de specialiști calificați se concentrează exclusiv pe oferirea celor mai sigure servicii de stomatologie. Din grija pentru pacienții săi, momentan, clinica nu realizează proceduri care implică risc de dispersie a particulelor în aer și asigură un mediu steril pentru fiecare pacient în parte.

Fii sigur pe profesionalismul Imperial Dent. Sună acum la +373 22 260 325 pentru o programare la serviciul stomatologic de care ai nevoie.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.