Publicat la 2020-11-23

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Top 5 Metode de gestionare eficientă a bugetului personal

4 min read

Gestionarea bugetului personal nu este doar abilitatea de a compara cu mină plictisită veniturile și cheltuielile pentru o lună și de a le nota într-o carte groasă, prăfuită, scoțând vârful limbii ca un elev sârguincios. Până la urmă, aceasta este capacitatea de a-ți gestiona viața, dorințele și necesitățile, fără necesitatea de a solicita permanent credite rapid.

Care este secretul stabilității tale financiare și cu ce să începi când ai de gestionat bugetul personal? Află în cele ce urmează 5 metode care te vor ajuta să-ți monitorizezi venitul, dar și cheltuielile.

1.   Analizează-ți veniturile și evaluează-ți posibilitățile financiare

Fie ai un salariu fix, fie lucrezi pe procente și bonusuri, o evidență detaliată te-ar ajuta să vezi imaginea de ansamblu a finanțelor tale. Dacă nu prea ai chef să analizezi de unde vine o sumă anumită de bani pe care o cheltui pe nevoi personale ce mai pot aștepta, un credit simplu poate deveni o salvare la sfârșit de lună, nu-i așa?

Și dacă venitul tău lunar e fix, dar nu-ți convine, poate e timpul să te gândesc la un câștig adițional. O idee interesantă ar fi să-ți transformi hobby-ul într-o mică afacere, ce îți va completa bugetul personal și îți va oferi o oarecare libertate financiară.

2.   Calculează cheltuielile și clasifică-le după importanță

Îți recomandăm să-ți notezi toate categoriile de cheltuieli conform importanței lor: facturi, produse alimentare, sănătate, întreținerea locuinței, haine sezoniere, auto-dezvoltare, vacanțe etc. Pe măsură ce lista se lungește, vei observa câte lucruri nu necesită atâtea cheltuieli pe cât credeai.

Este firesc să-ți împlinești poftele, dar nu uita și de lucrurile vitale precum întreținerea locuinței și achitarea utilităților. Și în cazul în care ai ajuns la sfârșit de lună și nu mai ai bani pentru urgențele legate de sănătate, un credit rapid online îți poate rezolva problemele financiare în câteva clicuri.


3.   Lunar pune deoparte cel puțin 5% din venitul tău stabil

Probabil ți se pare prea puțin, însă aceste 5% pot juca un rol important atunci când rămâi cu portofelul gol chiar la mijloc de lună. De ce să-ți incomodezi rudele sau prietenii cu împrumuturi, dacă poți economisi o anumită sumă de bani? Independența financiară necesită meticulozitate rațională chiar și cu cele mai neînsemnate cheltuieli, ce îți pot influența bugetul personal.

Fie o faci cu ajutorul unui card bancar ce nu-ți permite extragerea lunară a  banilor, fie ai o pușculiță unde aduni cele 5%, fii sigur că te vei bucura de suma adunată peste ceva. Nu este nevoie să devii zgârcit pentru tine însuți, ci o mică economie a banilor câștigați îți va permite să-ți regândești cheltuielile și să le gestionezi corect.

  • Investește pe termen lung, bucură-te de rezultate acum

Pare un sfat contradictoriu, nu-i așa? E doar la prima vedere și îți explicăm de ce. De exemplu, ai posibilitatea să investești în cursurile de perfecționare, însă nu știi când vor apărea rezultatele muncii asupra abilităților tale de specialist în domeniul în care activezi. Este normal să nu știi când vei începe să câștigi din ceea ce planifici să faci, însă totul depinde de tine.

Să investești în propria dezvoltare este la fel de important ca și investirea în propria locuință. Unele lucrări de reparație pot dura 6 luni, în timp ce altele doar 7 zile. Investițiile pe termen lung îți pot aduce satisfacție mai mare decât cele pe termen scurt. Oricare ar fi alegerea ta, vei avea nevoie de răbdare și perseverență.


5.   Mereu trebuie să ai la îndemână un plan alternativ

Planul B te poate salva de la o mulțime de situații în care apelezi la prieteni și rude în speranța de a împrumuta bani pentru urgențe. Fie ai o durere insuportabilă de dinți, fie s-a stricat mașina de spălat, mereu trebuie să fii pregătit pentru a-ți rezolva problemele financiare, fără să depinzi de cineva. De aceea, ar fi bine să începi să evaluezi toate posibilitățile pe care le ai: economii, împrumuturi de la instituțiile competente sau un venit suplimentar. Oricare cale ai alege, fii sigur că îți vei rezolva dificultățile fără să-i incomodezi pe cei dragi.

Și pentru a-ți oferi suportul necesar, te invităm să descoperi oportunitățile de finanțare de la echipa Kreddy.md, companie ce îți oferă credite fără certificat de salariu la cel mai avantajos procent și fără comisioane ascunse. Suma de care ai nevoie e doar la câteva clicuri distanță.

Kreddy.md este aici să te ajute să-ți gestionezi bugetul corect, fără pierderi. Află toate detaliile pe Kreddy.md sau la numărul de telefon 078 18 88 18.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.