Publicat la 2019-10-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Tinerii francofoni, câştigătorii concursului “Gutuia de Aur 2019”, merg în vizite de studiu în Belgia și la București

2 min read

Cea de-a 13-a ediții a concursului tinerilor francofoni Le Coing d’Or (Gutuia de Aur), organizat de către publicația Courier de Moldavie, şi-a desemnat câştigătorii.

La concurs au participat elevi și studenți din diferite orașe și sate din Republica Moldova – Chișinău, Bălți, Soroca, Florești și altele.  Tema propusă anul acesta ia în dezbatere problemele limbii materne în contextul procesului de globalizare. Laureații concursului au obținut premii importante, între care o călătorie în Belgia și o vizită la București, la Radio România Internațional.

Marele premiu a fost câștigat de Dana MIHĂILĂ, o călătorie în Belgia (Délégation générale Wallonie-Bruxelles à Bucarest); Premiul I – Marius MIHALCEAN, Chișinău, o călătorie la București, vizită la Radio România Internațional (l’Antenne de Chișinău de l’AUF); premiul II – Cristina LOPATEȚCHI, Ungheni, I-Pad (Alliance Française Chișinău-Moldavie); Premiul III – Fabiana MITROFAN, Soroca – 1000 lei (oferiți de Communauté des Moldaves en Suisse).

Concursul a fost înființat în anul 2006 de secția Moldova a Uniunii Internaționale a Presei Francofone, în parteneriat cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și Centrul pentru Jurnalism Independent.

Președintele Delegației Generale Wallonie-Bruxelles de la București, David Royaux, care a venit la Chișinău special pentru acest concurs, a menționat că este impresionat de nivelul pregătirii tinerilor din Republica Moldova: „Sunt foarte impresionat de calitatea studenților francofoni din R. Moldova, și aici am ocazia să-i văd pe cei mai buni studenți, sunt impresionat de nivelul limbii franceze, de nivelul prezentărilor făcute oral, scris și pe videoproiector”.

Secretarul general al secției Moldova a Uniunii internaționale a Presei francofone, Silvia Grosu, a amintit că la concurs, care se desfășoară anual, sunt invitați să participe elevi, studenți și tineri, cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care cunosc și vorbesc fluent limba franceză.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.