Theresa May încearcă să treacă a treia oară acordul pentru Brexit, amenințând că Marea Britanie riscă să nu mai iasă niciodată din UE

theresa-may-1.jpg

Theresa May se va prezenta a treia oară în fața Camerei Comunelor cu acordul pentru Brexit. Înainte de vot, premierul britanic amenință că dacă nu va primi voturile necesare, Marea Britanie nu va mai ieși din Uniunea Europeană. 

În contextul votului programat pe 20 martie, opoziţia laburistă britanică va forţa supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură în cazul în care acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană nu va obține numărul necesar de voturi. ”Am avut deja o moţiune de cenzură. Se pare că guvernul îşi va prezenta din nou propunerile în parlament în săptămâna care vine. Presupun că va fi înfrânt din nou, întregul proces pe care îl conduce este contracronometru. Cred că în acel moment o moţiune de cenzură ar fi potrivită. Şi atunci va trebui să spunem că trebuie să aibă loc alegeri generale, a declarat Jeremy Corbyn, președintele Partidului Laburist.

Între timp, într-un editorial publicat în Sunday Telegraph, Theresa May scrie că ”Nu este un deznodământ ideal – am fi putut şi ar fi trebuit să părăsim UE pe 29 martie. Însă este ceva ce poporul britanic ar accepta dacă ar duce la livrarea Brexitului. Alternativa, dacă parlamentul nu va aproba acordul, ar fi mult mai rea”. 

REDACTOR: Diana Botnaru

Top