Târgul gadgeturilor, Consumer Electronic Show, în Las Vegas. Ce noutăţi sunt în acest an

ces-2019-casa-viitorului-masina-care-paseste-si-robotul-brutar.jpg

Marţi se deschide oficial târgul Consumer Electronic Show, ce are loc în Las Vegas, în perioada 7 – 10 ianuarie, inteligenţa artificială, 5G, dispozitive pliabile, tehnologie de supraveghere, rezoluţii 8K şi robotica fiind cuvintele cheie ale ediţiei din acest an.

La expozitţie va fi prezentă şi familia Trump, respeectiv Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, care va acorda un interviu şefului CES, Gary Shapiro. Shapiro se confruntă cu critici pentru că a invitat Ivanka să discute despre viitorul muncii, nemulţumiţii vorbind de nepotism şi de faptul că femei mult mai bine calificate din domeniul tehnologic sunt ocolite.

Pe de altă parte, disputa comercială a preşedintelui Trump cu China a determinat unele dintre cele mai mari firme de tehnologie din ţara comunistă să anuleze sau să-şi reducă implicarea în evenimentul din Las Vegas, notează BBC.

CES generează interes în special pentru gadgeturile care apar, printre care se numără asistenţi virtuali pentru casele inteligente, roboţi şi aplicaţii domestice ale inteligenţei artificiale, dispozitive pentru comunicare, televizoare ce încearcă să impună noi standarde de calitate a imaginii.

În materie de televiziune, Samsung va prezenta un ecran fără margini iar LG un model OLED flexibil, de 65 de inch, care coboară in tavan. De asemenea, tehnologia 8K primeşte un impuls. Aceasta dispune de patru ori mai mulţi pixeli decât 4K şi de 16 ori mai mari decât ecranele 1080p. Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor fi filmate în formatul „super hi-vision”, dar încă nu este clar care companii de transmisie vor susţine iniţiativa, în afara NHK din Japonia şi Rai din Italia. Cu puţin conţinut 8K, producătorii de televiziune sunt presaţi să demonstreze că tehnologiile lor îmbunătăţesc în mod vizibil calitatea imaginii, faţă de discurile Blu-Ray şi transmisiile video cu rezoluţie mai mică.

Va apărea şi o nouă tehnologie în televiziune: Mini-LED. Aceasta implică utilizarea unor diode mai mici decât în ​​mod normal care vor lumina pixelii ecranului. Acest lucru permite să existe zone de iluminare mai distincte şi diferenţieri mai clare între lumină şi întuneric. Noua tehnologie nu va produce negrul profund al OLED şi nu se va potrivi cu tehnologia microLED, unde diodele sunt atât de mici încât pot fi alocate pixelilor în mod 1: 1, dar ar trebui să ofere o imagine HDR impresionantă la un preţ relativ accesibil. TCL a confirmat că va lansa televizoare Mini-LED la CES, iar alte mărci pot face acest lucru, chiar dacă le numesc altfel.

În materie de transport, Manta5 Hydrofoil oferă un nou mod de a călători, pentru că poate fi utilizat pe mare, atât timp cât apa nu este prea agitată. Pedalele bicicletei acţionează o elice, iar în locul roţilor există elemente asemănătoare cu aripile. Eforturile biciclistului sunt suplimentate cu un motor electric, care poate ajuta vehicolul să atingă viteze de până la 21 km/h. O astfel de bicicletă costă 5.800 de lire sterline.

Dolphin1 al OceanAlpha este o dronă care poate salva vieţi, controlată de la distanţă.

BMW, Mercedes-Benz, Hyundai şi Nissan se numără printre producătorii auto care promit că vor prezenta noi concepte.

Honda a spus că îşi va dezvălui propriul asistent virtual, care poate fi chemat cu cuvintele trecute „OK Honda”.

LG va prezenta WebOS Auto, un sistem de operare pentru maşinile conectate la internet. Acesta se bazează pe sistemul de televiziune inteligent al companiei, dar va face faţă concurenţei operatorilor Apple Carplay şi Android Auto.

sursa: gandul.info

Top