Publicat la 2020-01-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Tânărul Stanislav Russu tehnologizează agricultura. Plantează livezi superintensive de măr, cireș și prun

2 min read

foto: agrobiznes.md

„Prin inovație și peformanță agricultura moldovenească va avea un viitor prosper”, așa susține Stanislav Russu, tânărul determinat să continue afacerea familiei sale și, poate chiar, să-i ofere un nou suflu. Potrivit lui, în condițiile în care brațele de muncă sunt tot mai greu de găsit și devin din ce în ce mai scumpe, soluția ar fi implementarea noilor tehnologii ce ar permite reducerea costurilor și obținerea randamentelor sporite.

Pentru a gestiona mai eficient, împreună cu familia, cele circa o mie de hectare de teren pe care sunt crescute anual culturi de câmp și fructe, tânărul a optat pentru studii în agricultură, astfel, după liceu a mers la Universitatea Agrară.

„Producem atât culturi anuale, în special culturi cerealiere și tehnice, cât și avem plantații multianuale de măr, cireș și prun pe o suprafață totală de circa o mie de hectare. Am optat pentru livezi superintenisve – avem 20 de hectare plantate recent și circa 46 de hectare de livezi intensive. Ultimele soiuri plantate sunt Fuji, Braeburn, Super Chief, și urmează să plantăm soiul Champion. Am ales un sortiment bogat pentru a avea acces în următorii ani pe piețele europene, deoarece la moment exportăm doar pe piața rusă. Totodată, am obținut certificarea Global G.A.P. ce ne oferă oportunitatea de a accesa piețele europene”, a menționat Stanislav Russu, stundent anul IV, facultatea Horticultură, specialitatea Protecția Plantelor.

Întreaga poveste o citiți pe agrobiznes.md.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.