Publicat la 2020-05-03

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

TABLOU DE WEEKEND: O călătorie virtuală prin complexul-muzeal Orheiul Vechi. Încă un pic şi… #NEAMPORNIT

2 min read

Trăim vremurile marilor schimbări, astăzi aflându-ne în carantină, ieșirile în natură au devenit atât de prețioase, natura mereu a dat omului tot ce a avut mai frumos. La început de mai, vă propunem o călătorie virtuală la Orheiul Vechi, una dintre cele mai renumite și atractive destinații din Republica Moldova.

Complexul muzeal Orheiul Vechi reprezintă o valoroasă perla turistică, care constituie un ansamblu de elemente atât cu o valoare culturală, istorică, cât și naturală, fiind situat în valea Răutului, la distanță de aproximativ 60 km nord-est de Chișinău.

Ajunși la fața locului, veți putea vedea peisaje pline de culoare, manăstiri, peșteri, arhitectură rurală deosebită, iar de pe dealurile Trebujeniului se deschid panorame pitorești. Un alt punct de atracție este și comuna Butuceni, care surprinde prin autenticitate, tradiție gastronomică și vestigii arheologice care redau tabloul istoric al localității.

Dacă vă doriți o duminică activă, vă îndemnăm să porniți în mica călătorie spre Orheiul Vechi.

Precizăm că, The Moldovan Investment Agency a lansat campania #NeamPornit , acţiune națională de promovare și susținere a turismului intern. Pentru a realiza ceea ce ne-am propus, avem nevoie de implicarea ta. Fii cu ochii pagina NeamPornit ca să afli cum poți pune umărul la relansarea turismului domestic si a antreprenoriatului local.

Şi echipa moldova9.com prin materialele din rubrica “TABLOU DE WEEKEND” susţine campania #NEAMPORNIT.

AUTOR: Laura Tugarev

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.