Publicat la 2020-05-10

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

TABLOU DE WEEKEND: Încă un pic și… #neampornit la CASTELUL MIMI. Nu ezita și vizitează #Moldova #Nouă

2 min read

Luna mai vine cu o explozie de culoare, e perioada când natura își revendică drepturile, iar omul pornește din nou spre a descoperi frumosul acestei lumi.

Încă un pic și #neampornit la Castelul MIMI, fiind unul dintre cele mai valoroase puncte de atracție turistică atât pentru localnici, cât și pentru străinii care vizitează Republica Moldova. Situat în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, la o distanță de aproximativ 50 km de Chișinău.

Construit la inițiativa politicianul basarabean Constantin Mimi, în anul 1901 este dat în exploatare, iar la ceva timp este considerat a fi primul „chateau” din Basarabia.

Astăzi, Castelul MIMI este un satelit cultural de o importanță națională, unde vinul, gastronomia și tradițiile autohtone sunt nu doar cartea de vizită, ci au și o încărcătură simbolică.

Expresia istorică a castelului este păstrată prin autenticitatea și stilul arhitectural, dar totodată veți vedea și aspecte ale modernității – “Masa Timpului”, care este o tehnologie unică, ce proiectează imagini din trecut, prezent și viitor, invitând vizitatorul la o excursie virtuală în cele trei dimensiuni temporale.

Ajunși la fața locului, puteți opta fie pentru o plimbare prin curtea castelului, fie faceți o vizită în pivnițe sau savurați un pahar de vin alb, roșu sau rosé, în una dintre sălile de degustări.

Haideți să redescoperim împreună locurile care merită vizitate în #MoldovaNouă.

 

Precizăm că, The Moldovan Investment Agency a lansat campania #NeamPornit, acţiune națională de promovare și susținere a turismului intern. Fii cu ochii pagina NeamPornit ca să afli cum poți pune umărul la relansarea turismului domestic și a antreprenoriatului local.

Şi echipa moldova9.com prin materialele din rubrica “TABLOU DE WEEKEND” susţine campania #NEAMPORNIT.

AUTOR: Laura Tugarev

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.