Publicat la 2020-05-18

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

TABLOU DE WEEKEND: Încă un pic și…#NeamPornit în Tudora, satul plin cu tradiții

2 min read

Tudora este un sat din raionul Ștefan Vodă, situat pe malul drept al Nistrului, la aproximativ 135 km de Chișinău. Ne-am propus ca la mijloc de mai să vizităm satul plin de tradiții și obiceiuri moldovenești.

Cântecele populare, straiele moldovenești, războiul de țesut, liniștea Nistrului…toate ne-au întâlnit chiar de la intrarea în sat.

Am fost invitați la muzeul multifuncțional “La bunici” un loc în care se promovează patrimoniul culturii moldovenești, iar tinerele generații învață prin teorie și practică cum să creeze lucruri din paie, scoici, lozie, lut și pănuș- materiale caracteristice acestei regiuni. După o excursie prin întreg muzeul, gazdele ne-au îndemnat să îmbrăcăm straiele naționale, care ne-au făcut să ne pierdem în teoria timpului, iar cele din urmă ne-au teleportat pentru câteva clipe să trăim viața pe care au trăit-o strămoșii noștri.

După vizita de la muzeu am ajuns la pensiunea “La Tudora” , situată pe marginea Nistrului. Familia Onici din sat, au decis ca vizitatorii să poată admira altfel râul Nistru, având posibilitatea să rămână și pe noapte în căsuța din pensiune. Liniștea și pacea e la ea acasă.

FOTO: Inna Polișciuc

Precizăm că, The Moldovan Investment Agency a lansat campania #NeamPornit, acţiune națională de promovare și susținere a turismului intern. Fii cu ochii pagina NeamPornit ca să afli cum poți pune umărul la relansarea turismului domestic și a antreprenoriatului local.

Şi echipa moldova9.com prin materialele din rubrica “TABLOU DE WEEKEND” susţine campania #NEAMPORNIT.

AUTOR: Diana Botnaru

 

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.