SUA: Vlad Plahotniuc și familia sa, INTERDICȚIE de a mai călca pe teritoriul Americii

Our-man-in-Moldova.jpg

Fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc are interdicție de a mai călca în SUA. Conform unei decizii luate de secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, Vlad Plahotniuc este declarat neeligibil pentru viza americană

Mai jos redăm mesajul integral al lui Mike Pompeo:

„Acţiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept şi au compromis sever independenţa instituţiilor democratice din R.Moldova. SUA este alături de R. Moldova în lupta împotriva corupţiei”, este mesajul lui Mike Pompeo, publicat pe contul său de Twitter.

Potrivit legislaţiei americane, odată ce secretarul de stat ia o astfel de decizie în privinţa funcţionarilor guvernelor străine pentru implicarea lor, direct sau indirect, în acte de corupţie semnificativă, persoanele respective şi membrii familiei lor imediate sunt neeligibili pentru vizele în Statele Unite.

Astfel, măsura se aplică şi faţă de membrii familiei lui Vlad Plahotniuc – soţia Oxana Childescu, fiul Timofei Plahotniuc şi un alt fiu minor.

„Această măsură transmite un semnal puternic. Statele Unite nu tolerează corupţia şi este cu oamenii din R. Moldova în lupta împotriva acesteia”, se mai spune în  poziţia oficială a secretarului de Stat al SUA.

Precizăm că, de asemenea, fostul democrat Vlad Plahotniuc nu poate intra în Elveia și Liechtenstein până în anul 2029.

REDCTOR: Diana Botnaru
Top