STRIGĂT DE AJUTOR: Azilul de câini “AOVA” nu mai are cu ce hrăni animalele

60767404_906693463015554_1681733060799758336_n.jpg

Reprezentații azilului de câini “AOVA” din municipiul Chișinău îndeamnă cetățenii să se mobilizeze și să doneze pentru a susține financiar atât activitatea angajaților, cât și de a cumpăra produse pentru a hrăni animalele, care sunt întreținute acolo.

După ce au rămas fără provizii de alimente din care erau hrănite animalele fără adăpost,  Galina Cinghir, directoarea azilului ,,AOVA” spune că statul nu oferă nici un fel de ajutor , iar activiștii contribuie cu resurse financiare personale pentru a menține activitatea azilului.

Ieri am luat ultima noastră cină. Astăzi ne vom lua rămas bun de la muncitor, pe care nu avem cu ce să îl plătim. Începând cu data de 8 mai până astăzi pe contul nostru bancar au ajuns 1300 de lei, ceea ce înseamnă mai puțin de 200 de lei/zi pentru 300 de câini. În această situație, noi nu  mai putem exista. Deja de jumătate de oră caut cuvintele potrivite pentru a încheia această postare, dar așa și nu le-am găsit” scriu reprezentații azilului într-o postare pe o rețea de socializare.

Animalele adăpostite în azilul ,,AOVA” / dursa foto: caritate.md

Pentru a încuraja reprezentații azilului de câini ,,AOVA” să își continue activitatea, oamenii se solidarizează și donează bani pentru a ajuta angajații azilului să întrețină animalele adăpostite acolo.

Ana Vacarenco,care  donează cu regularitate bani spune:

,,Am trimis pe card cât am putut. Vă rog, rezistați, voi faceți un lucru fără de preț”.

,,Cu banii o duc greu, dar aș putea să iau doi câini” zice Adelina Cărbune.

,,Un mic ajutor financiar, sper să vă descurcați, mulțumim din suflet pentru ceea ce faceți” spune Diana Marco.

În ciuda faptului că la momentul dat azilul pentru animale fără adăpost se confruntă cu grave probleme ce țin de obținerea mijloacelor financiare, sunt voci care spun că au încercat să ajute azilul, dar le-a fost refuzat ajutorul.

“Acum toți vor arunca în mine cu pietre, dar în februarie am scris azilului un mesaj că vreau să vin să aduc mâncare pentru patrupezi, la care am primit răspunsul că oricum nu pot ajuta cu mâncare, pentru că e nevoie de mașini cu mâncare pentru a fi destulă pentru animale, mai bine să procurăm medicamente, care sunt necesare animalelor de acolo, dar acum vedem postări precum că câinii nu au ce mânca”, spune Olga Pamucci.

În prezent, în azilul de animale fără adăpost sunt  îngrijite peste 300 de câini și 30 de pisici.

AUTOR: Daniela Pascari, reporter stagiar

Top