Publicat la 2020-03-18

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

#STĂMACASĂ: “E complicat cum decurg lecțiile on-line”

3 min read

La data de 10 martie, autoritățile au luat decizia de a închide toate instituțiile de învățământ, asta după ce au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. În acest sens,  începând de astăzi lecțiile au loc on-line. Am aflat cum decurg acestea și ce părere au studenții despre noua metodă de a studia.

“E complicat cum decurg lecțiile online…”

 

Cristina Stolearenco, studentă: E complicat cum decurg lecțiile online, dar știind faptul ce se întâmplă, deja mai bine online decât să pierdem timpul. Deja îmi este  dor trezitul la 5:00 dimineața, de facultate. Simt că intru în depresie acasă, cu toate că încerc să petrec timpul “printre” teme și hobby-uri.

 

“Noi am fost cei care am solicitat ore online”

 

Doina Cojocaru, studentă: Personal cred că este opțiunea perfectă pentru a nu recupera în timpul verii. Noi am fost cei care am solicitat ore online, deci nu cred că este cazul să ne plângem acum. Da, poate sunt mai multe sarcini de efectuat într-o perioadă mai scurtă, dar nu este atât de grav, de săptămâna viitoare cred că vom fi anuntați de luni și vom avea mai mult timp la dispoziție pentru a efectua sarcinile.

 

Eu nu prea am vrut ore acasă”

 

Aneta Popov, studentă: Eu nu prea am vrut ore acasă… clar lucru că nici vara nu aș fi vrut… Dar e cam complicat să fac totul până vineri, mai am alte treburi acasă. Când eram la ore, mă gândeam la ore, acum, când sunt acasă nu mă pot gândi la ore.

 

Lecțiile online, sunt Ok, vin ca un mecanism de eficientizare”

 

Victoria Surdu, studentă: La început au fost câteva zile libere, efectiv, îmi plăcea… aveam timp de odihnă, de citit, însă pe zi ce trece deja îmi este dor de facultate, de colegi, de prieteni, de profesori… Îmi este dor să mă trezesc dimineață și să știu că ajung la universitate, iar mai apoi să TRĂIESC în ceea ce înainte numeam ,,cotidian” . Aștept să revenim cu toții la starea normală a lucrurilor și a minții, iar cel mai mult, să fim cu toții sănătoși! Lecțiile online, sunt Ok, vin ca un mecanism de eficientizare, însă procesul pentru mine este cam anevoios, deoarece laptopul, caietele au rămas la Chișinău.

 

“Cum poți să faci temele în așa fel?”

 

Vlada Teleghin, studentă: Greu de tot, mai ales atunci când nu ai laptop și toti profesorii au pus deadline până vineri, cer prea multe, nu am fost nici anuntați din timp că vom face online. Mulți sunt prin sate, nu au internet, prelegerile, cărțile cu ei. Iată cum poți să faci temele în așa fel?

 

“Aș vrea ca profesorii să coordoneze termenii limită pentru a trimite temele online”

 

Mikaela Nemîchin, studentă: Eu susțin ideea de a face lecții online, avem tehnică, suntem în secolul 21, de ce să nu profităm de asta și să ne folosim de toate beneficiile pe care le avem? Este în favoarea noastră, pentru că dacă vom face acum lecții online vară o sa putem să ne odihnim “ca la carte”. Unicul lucru care aș vrea să fie schimbat este ca profesorii să coordoneze termenii limită pentru a trimite temele online, să nu fie totul într-o zi. Dar, în rest, sunt entuziasmată de a practica o metodă nouă de studii, este ceva neobișnuit și modern.

În scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății copiilor, urmare a evoluției situației epidiomologice și măsurilor întreprinse de autorități pentru a răspândi epidemiei virusului COVID-19 în țară, Ministerul Educației a decis suspendarea procesului educațional din instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățămând primar, secundar, profesional tehnic, superior de învățământ extrașcolar și de învățământ special pe întreg teritoriul țării.

AUTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.