Rosian Vasiloi a fost prezentat echipei de la Poliția de Frontieră. Cu ce planuri vine în noua funcţie

pf_2-2.jpg
Noul șel al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a fost prezentat echipei manageriale de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase. În acest sens, astăzi la sediul instituției a fost convocată o ședință de lucru.
Ministrul Năstase a adresat felicitări domnului Rosian Vasiloi, încredințându-l de tot sprijinul necesar în asigurarea și fortificarea frontierei de stat. ”Ne aflăm astăzi aici pentru a marca un nou început în dezvoltarea instituțională a Poliției de Frontieră. În calitate de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne care și-a asumat reclădirea statului de drept, văd în Poliția de Frontieră un pilon esențial pentru eradicarea fenomenului contrabandei care a secătuit bugetul țării noastre de sume colosale, care puteau fi folosite în folosul oamenilor, nu în folosul unor grupări criminale. Noul șef al IGPF este un profesionist cu experiență în sistem, dar a activat și în zona societății civile, îndeplinind toate criteriile meritocratice și de integritate pentru a ocupa o funcție de o asemenea anvergură. Sunt convins că dumnealui va face din combaterea traficului ilicit de orice fel prioritatea nr.1 în fruntea Poliției de Frontieră. Însă cea mai importantă misiune a Poliției de Frontieră este să devină o instituție prietenoasă cu cetățeanul onest!” a declarat domnul Andrei Năstase.
La rândul său, noul șef al IGPF Rosian Vasiloi a mulțumit pentru încrederea acordată, odată cu numirea sa în funcție de o mare responsabilitate, și a exprimat convingerea că împreună cu echipa va readuce Poliția de Frontieră în rândul instituțiilor care servesc cetățeanul. Totodată, dumnealui a subliniat unele aspecte din mesajul ministrului al Afacerilor Interne: ”Au fost trasate câteva priorități de dezvoltare instituțională și în cel mai scurt timp aceste priorități vor prinde contur într-un larg spectru de activități, reieșind din acele necesități și așteptări ale societății și ale oamenilor.”
Rosian Vasiloi a fost numit din data de 18 iulie curent în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pe un termen de cinci ani, la propunerea ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase.
Top