România este gata să preia preşedinţia Consiliului UE. Se fac ultimele pregătiri pentru întâmpinarea diplomaţilor europeni

873492f65d532df5ca5429d4e89ccc02-1063x560-00-86.jpg

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Colegiul Comisarilor de la Bruxelles se află astăzi și mâine la București, pentru ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, scrie stiri.tvr.ro.

Astăzi, de la ora 19.00, Televiziunea Română transmite o Ediție specială – eveniment, în direct de la Ateneul Român, unde va răsuna Imnul Uniunii Europene, “Odă Bucuriei”.

De la ora 20.00, în cadrul ceremoniei oficiale de la Ateneul Român, vor susține discursuri premierul Viorica Dăncilă, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Discursurile vor fi urmate de un concert susținut de Orchestra Uniunii Europene, care va interpreta “Rapsodia Română nr. 1” de George Enescu şi “Odă Bucuriei”, de Ludwig van Beethoven, devenită, din 1985, Imnul Uniunii Europene, mai notează sursa citată.

REDACTOR: Liviu Damian

Top