Publicat la 2021-02-11

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Republica Moldova primește ajutorul umanitar promis de statul român

1 min read

Republica Moldova va primi în următoarele zile din partea României un ajutor umanitar gratuit în valoare de peste 2 milioane de euro, a anunțat președinta Republicii Moldova Maia Sandu. Potrivit acesteia, ajutorul constă din 100.000 de combinezoane, 100 000 de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de mănuși.

„M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații. Îi mulțumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia”, a comentat Sandu.

România a transmis mai multe loturi de ajutoare umanitare Republicii Moldova în perioada pandemiei. Recent, Bucureștiul a aprobat și un ajutor umanitar pentru agricultori – 6 mii de tone de motorină.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.