Publicat la 2020-09-07

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

REdescoperă școala basarabeană împreună cu secția Carte Veche și Rară din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova

1 min read

ÎNVĂȚĂMÂNTUL BASARABEAN ÎN RETROSPECTIVA ISTORICĂ este genericul unei noi expoziții, realizată cu scopul de a ilustra în 10 compartimente tematice, evoluția învățământului basarabean.

Custozii secției Carte Veche si Rara, BNRM și-au dorit să readucă un fragment din atmosfera școlii de altădată, prin manuale școlare, promoții ale absolvenților primelor școli deschise la Chișinău la sfârșitul secolului al XIX-lea, reviste pedagogice, cărți din colecțiile bibliotecilor școlare de odinioară, studii realizate de cadrele didactice de la sfârșitul secolului al XIX-lea, perioadă trecută, dar nu și uitată.

Sunt expuse circa o 100 de documente în limba română și rusă: monografii, reviste, manuale, cărți poștale, viniete, teze de doctor.

Astfel, fiecare utilizator al bibliotecii și oaspete al Capitalei este așteptat începând cu 7 septembrie și până pe 31 octombrie 2020, în spațiul expozițional din cadrul secției Carte Veche si Rara, BNRM, pentru a face un #Popasînistorie și a (re)descoperi școala și tradițiile ei de odinioară.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.