Publicat la 2021-04-01

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

RED MY LIPS: În luna aprilie, rujează-ți buzele în roșu, astfel participi la campania de sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală

1 min read

În aprilie este marcată Luna Conștientizării Asaltului Sexual, tocmai de aceea, pe durata întregii luni, oricine poate participa la campanie, publicând o poză cu buzele roșii cu mesajul#RedMyLips.

Red My Lips este o campanie socială care se organizează la nivel mondial anual, în luna aprilie (Sexual Assault Awareness Month) și este menită să sporească vizibilitatea și conștientizarea fenomenului de violență sexuală față de femei și violență domestică.

Scopul campaniei este de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

De dimineață mai mulți jurnaliști, dar și oameni influenți și-au îndemnat urmăritorii să participe la campania #RedMyLips publicând câte o fotografie cu acest hashtag.

sursa foto: instagram- lililozan
sursa foto: instagram- lililozan
sursa foto: instagram- lililozan
sursa foto: instagram- lililozan

În continuare, 42% dintre bărbații din Republica Moldova consideră că, în cazul în care o femeie este violată, ea a cauzat această situație;
34% dintre bărbații din Republica Moldova consideră că, în cazul în care victima are un comportament ușuratic sau are o reputație proastă, atunci actul sexual fără acordul ei nu trebuie considerat a fi viol.

REDACTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.