RAPORT: La capitolul PACIFISM, Federația Rusă se regăsește între Pakistan și Kongo

putin-missile-932474.jpg

Institutul pentru Economie și Pace a publicat raportul anual în care prezinta indicele global al păcii in peste 160 de țări. În calcularea indicelui sunt folosite criterii precum războaiele, terorismul, violența polițienească, exporturile de arme și respectarea drepturilor omului. Potrivit experților, în ciuda tuturor conflictelor și violenței din lume, ”The Global Peace Index” a crescut pentru prima doata din 2013 încoace, scrie paginaderusia.ro.

Europa rămane cea mai iubitoare de pace regiune a lumii, potrivit autorilor ratingului. A ajutat-o mult scăderea numărului de atacuri teroriste de anul trecut, precum și reducerea fluxului de migranți, se arată în raport.

Clasamentul este condus de Islanda, urmat în top 5 de Noua Zeelandă, Portugalia, Austria și Danemarca.

Rusia ocupă locul 154, între Pakistan și Republica Democratică Congo. Ucraina, datorită reducerii numărului de victime în conflictul din Donbas, a crescut două poziții și se află acum pe locul 150, între Coreea de Nord și Sudan. Satelutul Rusiei, Belarusul, ocupa poziția 97, iar adversarul geostrategic – Statele Unite – 128.

Pe ultimul loc, 163, se afla Afganistanul. În același timp, pentru prima dată în trei ani, Siria a crescut o poziție față de anii anteriori.

Întregul subiect îl puteți citi pe paginaderusia.ro.

Top